ÜRETMEDEN KAZANMA YILI

*Hiç bir iş yapmamak yapmaktan daha kârlı söylemi bu yıl gerçek oldu.
Bölgemiz çiftçisi ürettiği ürünlerin maliyetinden aşağı fiyatlarla tüccarın eline düşmüş durumda.Bu duruma gelme noktasında bir çok etken sayılabilir.Yanlış uygulanan tarımsal politakalar, kooperatifleşememe, enflasyonun faturasını üreten çiftçiye yükleme vs. 

*En büyük geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan ilçemizde bu alanda yetkili olan oda ve kurumların tepkisiz kalması, çiftçimize sırtını dönmüş olması kabul edilemez.

*Dekar maliyetlerinin çok altında teklif edilen fiyatlar çiftçilerimizin 'ekmesem daha çok kazanırdım' isyanını haklı çıkartıyor.

*Bu duruma çözüm için geliştirilen alternatif yöntemlerin başında büyükşehir belediyesi'nin sunduğu çiftçinin ürününü alıp ücretsiz dağıtması yine bir noktada çiftçimizin zararına oluyor.Alım kotası nedeniyle çiftçilerimiz tüm ürünlerini satamıyor ve talep edilen ürün miktarı gitgide azalıyor.

*Çalışarak kaybetmenin olduğu bir yılı geride bırakan üreticilerimiz gelecek sene üretimlerini azaltmayı düşünüyor.Hal böyle ki bugün sessiz kalan tüm yöneticiler, yarın yine çiftçiye muhtaç olacaktır.