Bursa’ya bir kent lokantası daha! Mustafakemalpaşa’ya da açılacak mı? Bursa’ya bir kent lokantası daha! Mustafakemalpaşa’ya da açılacak mı?

Karacabey’de birçok vatandaş özellikle yaz mevsiminde hafta sonlarını, Malkara ve Kurşunlu’da geçirmeyi tercih ediyor. Vatandaşların bu tercihi özellikle Yeniköy-Malkara arasında trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Birçok kişi trafikten şikayet ederken çözümü Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı açıkladı.

Yeni yol konusunda anlaşma tamam

Karabatı, yaptığı açıklamada hem kaymakamlık hem de orman genel müdürlüğü ile görüştüklerin yeni yapılacak yolla birlikte tek yön gidiş ve tek yön geliş olmak üzere iki ayrı yolla trafik sorununun çözüleceğini belirtti. Karabatı’nın açıklamaları:

Turizm bölgesine gelen vatandaşlarımızın ulaşım, konaklama ve eğlenceli bir zaman geçirmesi bölgenin gelişimine olumlu bir katkı sağlayacağını savunuyoruz. Ama bunlarla ilgili bu zamana dek neredeyse hiç adım atılmadığını gördük. Göreve gelir gelmez tatil bölgemizi tümüyle ele aldık. Sorunların yanı sıra ihtiyaçları ve beklenti içindeki projeleri masaya yatırdık. Bu yol sorunu da bunlardan biriydi ve öncelikliydi. Geçtiğimiz günlerde Orman Müdürlüğü ile olan imzalarımızı Karacabey Belediyesi olarak tamamladık ve çalışmalarımıza başladık. Kısmetse önümüzdeki yaz sezonu başlamadan çevre yolu kullanıma hazır olacak.

Mustafakemalpaşa’da da çözüm olur mu?

Karacabey’de şehir merkezi dışında yaşanan trafik yoğunluğunun bir benzeri de Mustafakemalpaşa İlçe merkezinde yaşanıyor. Özellikle yoğun saatlerde Bursa Caddesi ve Balıkesir Caddesi’nde trafik sorunu büyürken konunun çözümü için tek yönlü trafik düzenlemesi yeniden gündeme geldi. Ancak konuyla ilgili atılmayı planlanan bir adım henüz bulunmuyor.

Editör: Haber Merkezi