Mustafakemalpaşa’da okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma etkinliği! Mustafakemalpaşa’da okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma etkinliği!

62. Bursa Festivali 5 Temmuz Cuma günü başlayacak. 31 Temmuz’a kadar sürecek festivali Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) düzenliyor. Festival kapsamında birçok konser ve etkinlik düzenlenecek. Temmuz ayı boyunca yerli ve yabancı birçok sanatçı festival için Bursa’da olacak.

Mustafakemalpaşa’da hangi etkinlikler düzenlenecek?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivale dair yaptığı açıklamada festivalin Bursa’nın her yerinde hissedilmesini istediklerini ifade etti. Çevre ilçelerin de festival ruhunu yaşamasını istediğini söyleyen Bozbey konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

Biz istiyoruz ki Bursa’mızın her ilçesi, her mahallesi, her sokağı kültür ve sanat etkinlikleriyle dolup taşsın, canlansın ve şenlensin. Ve her yaştan, her kesimden yurttaşımız sanat faaliyetlerine ulaşsın. İşte tam da bu yüzden festivalimizi, Yıldırım, Kestel, İznik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. 17 ilçede bu festivalin etkin biçimde kutlanmasını ve festival kenti Bursa’yı insanlarımızın hissetmesini hedefliyoruz. Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasına katılan ekiplerimiz de 17 ilçemizde gösteri yapacak. Böylece festivalimizi tüm Bursa’nın festivali haline getirmek için çalışmalarımıza bu yıldan başlamış olduk.

Editör: Haber Merkezi