Türkiye’deki ekonomik koşullar son yıllarda her kalemde olduğu gibi konut fiyatlarının da uçmasına neden oldu. Yaşanan pahalılık konut fiyatlarını arttırdığı gibi kira fiyatlarını da arttırmış durumda. Ülkenin tamamında olduğu gibi Mustafakemalpaşa’daki konut kira fiyatları da vatandaşların tepkisini çekiyor.

Sosyal medyada tepki

En çok kullanılan sosyal medya aracı Facebook’taki ‘’Mustafakemalpaşa Öneri ve Şikayet’’ grubunda bir kullanıcının konut kiralarına isyan etmesinin ardından gönderiye yapılan yorumlar benzer tepkilerle doldu taştı.

İşte o paylaşım:

‘’Bu kiralar ne böyle el vicdan asgari ücretle çalışan insan nasıl geçinnecek sövsen ne geçecek eline ki koca bir hiç’’

Mustafakemalpasa Kira Isyanı

Gönderiye gelen bazı yorumlar

''Kiraların yüksek olması değil sorun konut arzı yetersizliği ve ücret gelirlerinin düşük olması. %100 üzeri reel enflasyonu %60-70 açıklarsan maaşlar sabun gibi erir. Maaşıyla 10 yıl önce aldığı çeyrek altını bugün alamıyorsan maaşın enflasyon oyunuyla eritilmiş demektir. Ayrıca konut inşaat maliyet artışları da yıllık %65-70 seviyesinde''

''E ucuza ne kaldı ki, kiralar ucuz kalsın. Ekonomiyi ev sahipleri batırmadı dimi.''

Mustafakemalpaşa’da Kısa Süreli Yağmur Hayatı Yine Felç Etti! Mustafakemalpaşa’da Kısa Süreli Yağmur Hayatı Yine Felç Etti!

''Gerçekten biraz vicdan ama kimsede kalmamış artik ne yazikki''

''Bu dünyanın öbür tarafında var''

''Elhamdülillah müslümanız. Müslüman olmak için ahlaklı olmak gerekir lakin Ahlaklı olmak için Müslüman olmaya gerek yok..''

Editör: Haber Merkezi