Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği'ne yeniden başkan seçildiniz. Öncelikle hayırlı olsun. Seçime tek aday olarak girdiniz nasıl yorumlarsınız? Seçim sürecini değerlendirir misiniz?

Mustafakemalpaşa’ya dev AVM projesi geliyor! Mustafakemalpaşa’ya dev AVM projesi geliyor!

Öncelikle bu güzel röportaj için teşekkür ederim. Evet seçimlere tek aday olarak girdik. Bu bizim üyelerimizin bizlere olan sonsuz güveni ve inancı ile ilgili bir durum. Bizler yönetim olarak sürecin başından bu yana aday olmak isteyen tüm arkadaşlarımıza saygı ile baktık. Bugüne geldiğimizde kongreye tek liste ile benim başkanlığımda girilmesi yönünde kanaat oluştu. Bizler de her zamanki gibi zaten işimiz gücümü Rumeli diyerek tekrar elimizi taşın altına koyduk.

Geçen hizmet döneminde derneğimizi çok aktif tuttuk. Bununla birlikte önümüze büyük hedefler koyduk. Çok şükür genel kurulumuzda da tek liste ile tam destek alarak yeni bir hizmet döneminin vizesini aldık.

Geçtiğimiz haftalarda da Bursa'da Rumelifed seçimleri yapılmıştı. Seçimlerde Mustafakemalpaşa iyi bir temsil gücüne sahip oldu. Nasıl yorumlarsınız?

Biraz önce de değindiğim gibi Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği alelade bir tabela derneği olmaktan çıkmış, Bursa'daki tüm ilçelerde ve Rumeli derneklerinin düzenlediği faaliyetlerle adından söz ettiren bir dernek haline gelmiştir.

İyi bir ekip ve menfaatsiz hizmet aşkı bu dönemde Rumelifed'teki temsil gücümüzü de arttırmıştır. Yönetim kurulu üyelerim Burak Malkır, Nuri Salamcı, Seçkin Kurtuluş ve şahsım yeni dönemde Rumelifed içinde mesai harcayacak ve ter dökeceğiz inşallah.

Yeni döneme dair derneğinizin ve sizin hedefleriniz neler?

Rumeli Kültürünün yaşaması bizim en büyük önceliğimizdir. Kamuoyunun da bildiği gibi bir dernek yerleşkesi projemiz var. Çalışmalarda sona gelmiş durumda, bu dönemde kıymetli üyelerimize ve Rumeli’ye gönül vermiş tüm hemşerilerimize kalıcı olacak bu yerleşkeyi kazandırıp, Rumeli kültürünü yaşatmak adına en köklü adımı atmış olacağız.

Kağıt üzerinde yaptığımız hazırlıkları sahaya aktardığımızda her yaştan hemşerilerimizin vakit geçireceği ve kültürel bir çok etkinliğin de yapılabileceği bir cazibe merkezi yaratmış olacağız.

Benim şahsımın büyük gayretleriyle geçmişte de Rumeli Halk Oyunları ekip çalışmalarımız olmuştu. Herkesin yakından bileceği gibi İngiltere de bile halk oyunları ekiplerimizle sahne alarak ilçemizi temsil etmiştik. Bu dönemde daha da iyilerini yapmak üzere kolları sıvamış bulunuyoruz.

Gençleri Kültürel Faaliyetlere Dahil Etme Stratejileriniz Nelerdir?

Bu sorunun cevabı sanırım genel kurulumuzda büyük ölçüde verildi. Şu an yeni yönetim kurulumuzun yaş ortalaması 38. Belki de en genç yönetim kuruluyla yeni bir döneme başladık. Bununla birlikte bizim öncülüğümüzde başlayan ve ikincisini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Rumelifest Kültür Festivallerimizin ana damarını gençler oluşturuyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde etkinliklerimizle gençlerin sorumluluk almaları ve kültürümüze adapte olmaları için gayretli çalışmalarımız olacak.

Her zaman söylediğimiz gibi işimiz gücümüz Rumeli, son nefeste bile Rumeli inşallah. Destek olan tüm gönül dostlarına vesilenizle teşekkürlerimi iletiyorum.

Editör: Haber Merkezi