Fenerbahçe Spor Kulübü 9 Haziran’da genel kurula gitmiş, seçimi Ali Koç kazanmıştı. Mustafakemalpaşa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ramazan Durmuş süreci Mustafakemalpaşa Haber'e değerlendirdi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Fenerbahçe başkanlık seçimi hakkında genel izlenimleriniz nelerdir? Seçim süreci sizce nasıl geçti?

2024 yılında yapılan başkanlık seçimi Fenerbahçe ailesine en büyük katkısı sayın Aziz Yıldırım ve Sayın Ali Koç un tek karede fotoğraf vermesi. Bu yüzden bu seçimin kazananı veya kaybedeni yoktur. Kazanan Fenerbahçe olmuştur. Seçim sonu tüm ülkeye demokrasi dersi vermiştir.

Yeniden 3 yıllığına başkan seçilen Ali Koç'un Fenerbahçe’ye ne gibi yenilikler ve değişiklikler getirmesini bekliyorsunuz? Hangi alanlarda gelişim sağlanmalı?

Başkanımız Ali KOÇ tan şuan tek beklenti 2024-2025 sezonunda şampiyonluk. Çünkü camianın sabrı gerçekten kalmamıştır. Tüm amatör branşlarda Fenerbahçe zaten dünyada tek spor kulübüdür. Hiçbir kulüp bu kadar fazla amatör branşlarda yarışmamaktadır. Üstelik yarıştığı tüm branşlarda birinciliği hedefliyor. Ülkemiz her spor branşta tek Takımı olan Fenerbahçelilerdir. Diğer taraftarların banşa göre takımı da değişmektedir. Bence kulübün en büyük eksikliğinin iletişim ve özellikle ulusal basında yeterince savunulmamasıdır. Buna özellikle sayın başkanın önem vermesi gerekmektedir.

Seçim sonuçları dernekte ve taraftarlar arasında nasıl bir etki yarattı? Genel olarak taraftarların tepkisi ne yönde oldu?

Seçim sonuçları kongre üyelerinin takdirine kalmıştır. Demek ki Sayın Ali Koç başarılıdır ve desteği almaktadır. Taraftar sadece şampiyonluk bekler ve bu sene olacağına inanmaktadır.

Yeni yönetimden, dernekler ve taraftar grupları ile ilişkiler konusunda beklentileriniz nelerdir? Sizce bu ilişkiler nasıl güçlendirilebilir?

Yeni yönetimimizden özellikle taşradaki sayısı daha az olan derneklere sıcak yaklaşmasını ve onlarla daha sık diyaloğa geçmesini beklemekteyiz. Dernekler olarak ortak paydamız Fenerbahçe… Özellikle bölgeye yakın derneklerimizin maç organizasyonlarına daha sık ve içten destek olunması gerekmektedir. Bu ilişkiler diyaloglarla geliştirilebilir. Ama dernek üyelerinin de derneklerine sahip çıkması gerekmektedir. Sadece başarı olduğunda değil sürekli dernek ile iletişimde olmaları gerekmektedir.

Fenerbahçe’nin önümüzdeki sezonki hedefleri ve beklentileri nelerdir? Sizce takımın en önemli öncelikleri neler olmalı?

Fenerbahçenin önümüzde sezon olmazsa olmazı futbolda şampiyonluktur. Sayın başkanımızın önderliğinde her türlü engellere tek vücut durmalıyız. Çünkü Fenerbahçe’nin tek vücut olduğunda neler yapabileceğini 3 Temmuz’da tüm dünyaya gösterdik. Futbol takımı ise sadece saha içine odaklanmalı.