Uluabat Gölü, bilindiği üzere birçok kuş türünün göç yolu üzerinde. Birçok kuş türü, sürüler halinde her sene Uluabat Gölü etrafındaki köylerde mola vererek dinleniyor. Son dönemde leyleklerin bir köye daha fazla geldiği ortaya çıktı.

Fadıllı’ya talih kuşu

Mustafakemalpaşa Akçalar Köyü’nün hemen yanında ve Uluabat Gölü kıyısında bulunan Nilüfer’e bağlı Fadıllı Köyü’ne son yıllarda leyleklerin daha fazla uğradığı ortaya çıktı. Avrupa Leylek Köyü olarak bilinen Eskikaraağaç Mahallesi’ne bile gelen leylek sayısı son yıllarda azalırken, Fadıllı leyleklerin daha fazla tercih etmeye başladığı bir köy konumunda.

Çarşamba Günü Belediye Meclisi’nde Görüşülecek Konular Belli Oldu! Çarşamba Günü Belediye Meclisi’nde Görüşülecek Konular Belli Oldu!

Fadıllı Leylek

Turizme katkı

Kuş göç yolları üzerinde bulunan mahalleler turizm açısından doğrudan bir avantaj yakalıyor. Birçok kuşseverin, doğa fotoğrafçısının akınına uğrayan köyler ekonomik anlamda da kalkınıyor. Bu açıdan Fadıllı Köyü ve belki ileride Akçapınar Köyü potansiyeli yüksek köyler arasında.

Editör: Haber Merkezi