Spiker Erdinç Sülün Yazdı: Hasret Bitti Paşa Fırtına Gibi Esti Spiker Erdinç Sülün Yazdı: Hasret Bitti Paşa Fırtına Gibi Esti

Demireli, Ovazatlı, Yamanlı, Tepecik ve çevre köylerinde oluşan su sıkıntısı çiftçilerin mahsüllerini sulamasını engelliyor. İşte ayrıntılar…

Sorun Özel Şirkete Satılan Su Kaynakları mı?

Çiftçilerin iddialarına göre geçmiş dönemlerde özel şirkete satılan Mustafakemalpaşa’nın doğal kaynak suyu ova köylerine su aktarımına engel oldu. Yağışların istenilen seviyede gerçekleşmemesi ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle ürünlerin sulama ihtiyacının karşılanmasında zorluk çekildiği belirtildi.

100 Dönümlük tarım arazisinin susuzluktan dolayı ekim yapamadığını ifade eden İ.B. “bu yıl yaşanan susuzluktan dolayı aramizi değerlendiremedim. Önceki yıllarda sulak olan ovalarımız bu yaz yetersiz kaldı” dedi.

Su Kaynaklarında 2060’a Sorun Yaşanmayacak!

BUSKİ’den daha önceki yıllarda yapılan açıklamalarda kiraya verilen tüm kaynak sularının, şehre verilen içme suyunun sadece %1.7’si olduğu ileri sürüldü.  Bursa’ya ulaştırılması planlanan 150 milyon Euro’luk projede çalışmalar devam ederken hedefin 2025 olduğu söylendi. Açıklamalara göre Bursa’nın 2060 yılına kadar su kaynaklarında herhangi bir sorun yaşanmayacağı da belirtildi.

Editör: Haber Merkezi