Mustafakemalpaşa Haberleri

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığına Kim Geliyor?

Nail Kalkandeler’in görevden alınmasının üzerinden 1 hafta geçti. Ancak herhangi bir aday belediye başkan yardımcılığına atanmadı. Kulislerden gelen bilgilere göre bazı isimler ön plana çıktı. İşte o isimler…

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Nail Kalkandeler’in görevden alınması çokça tartışıldı. Özellikle neden görevden alındığına dair tatmin eden bir açıklama CHP örgütünden gelmemişti.  Bununla beraber Mustafakemalpaşa Belediyesi de sessizliğini korudu.  Ancak şu an tek merak edilen tek soru var, “Belediye Başkan Yardımcısı kim olacak?”

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Kim Olacak?

Her geçen gün yeni isimler Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için konuşulurken üç isim farklı şekilde ön plana çıktı. Ön plana çıkan isimler için herhangi bir kesin bilgi olmamasına rağmen, adaylar arasında en çok konuşulanlar olarak gündemde yerlerini koruyorlar.

Adaylardan biri Elçin Demiroğlu olarak görülüyor. Yıllardır CHP örgütünde mücadele eden Elçin Demiroğlu için geçmiş dönemlerdeki listelerde yer alması ve başarılı çalışmalar geçirmesi Elçin Demiroğlu’nun en şanslı aday olarak görülmesinde etken oldu. Elçin Demiroğlu haricinde Atatürkçü bir isim olarak bilinen ve geçmiş dönemde Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı yapmış olan Haşim Yoldaş adaylar arasında. Özellikle Mustafakemalpaşa’nın köyleriyle de işi nedeniyle çok ilgili olan Haşim Yoldaş kurduğu iyi derecede sosyal ilişkiler nedeniyle şanslı görülüyor. Üçüncü en güçlü aday ise Murat Dönmez. Murat Dönmez’in de seçim kazanılmasının ardından başkan yardımcılığı üzerinde konuşulması ve o zaman atanamaması, boşalan koltuk için bu sefer Murat Dönmez’in başkan yardımcısı olma ihtimalini düşündürdü.

İddialar üzerine verilen bu isimler henüz netlik kazanmadı. Başkan yardımcılığı konusunda da henüz belediye ve CHP örgütü açıklama yapmadı. Bizde bu süreci yakından takip ediyoruz. Ayrıca iddialara göre diğer bir bilgi ise CHP örgütünün başkan yardımcısı olarak mutlaka tabandan gelen bir ismi görmek istediği oldu.