Mustafakemalpaşa Haberleri

CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir: Delegenin Kongre Talebi Yok

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gökhan Demir, ilçe kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demir'in kongre isteyenleri belirli bir çevre olarak tanımlaması ve onlara ''imza toplayın'' diyerek meydan okuması dikkat çekti. Açıklamalar haberimizde...

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gökhan Demir, dün akşam Havadis TV canlı yayınına katıldı. Birçok önemli konuda açıklamalarda bulunan Demir’in değindiği konulardan biri Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongresinin yapılıp yapılmayacağı oldu.

Seçilmemiş olması nedeniyle eleştiri aldığı yönündeki soruya Başkan Demir, bu eleştirilerin delegeyi kendi adamı gibi gören belirli bir çevre tarafından ısıtılarak gündeme getirildiğini ve delegenin böyle bir talebinin olmadığını söyleyerek cevap verdi. Başkan Demir açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin iradesi kimsenin tahakkümü altında değildir. Parti delegelerini kendi adamıymış gibi göstererek delegeler üzerinden kimsenin siyaset yapmaya hakkı yok. Bu anlayışı reddediyoruz. Kongre bence de olmalı ki konuyla ilgili taleplerimizi genel başkanımızdan il başkanımıza kadar ilettik ancak delegelerin kongre istediği yönündeki iddia da doğru değil.

İmza toplasınlar destek olurum

Başkan Demir geçtiğimiz haftalarda Karacabey’de de yaşanan imza toplanmasıyla kongreye gidilme sürecine dair şunları söyledi:

Genel Merkez izin vermediği takdirde kongreye gitmenin tek yolu imza toplanması. Bu konuda da çağrımı yapıyorum. Delegenin kongre istediğini söyleyenler buyursun imzalarını toplasın. Eğer yeterli imza sayısına yaklaşabilirler ancak ulaşamazlarsa ben kendim ve arkadaşlarım imza verir destek olurum. Şu da bilinsin ki ben bu koltuğu birileri gibi işim olarak görmüyorum.