Mustafakemalpaşa Haberleri

Bursa’ya bir kent lokantası daha! Mustafakemalpaşa’ya da açılacak mı?

Osmangazi Belediyesi'nin ardından Nilüfer Belediyesi de kent lokantasını faaliyete geçirdi. Peki Mustafakemalpaşa'da da bir kent lokantası açılır mı? Haberimizde...

Kent lokantaları Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yaptığı en ses getiren hizmetlerden biri. Toplumda özellikle öğrenciler ve düşük bütçeli aileler arasında yoğun karşılık bulan kent lokantaları Bursa’ya da açılmaya başladı.

Osmangazi’den sonra Nilüfer

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’ye geçen Osmangazi Belediyesi geçtiğimiz aylarda kent lokantasını hizmete açmıştı. Bir kent lokantası daha bu kez de Nilüfer Belediyesi tarafından faaliyete geçirildi. Öğrencilerin yoğun yaşadığı bölge olan Görükle’de açılan kent lokantasının açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir yaptı. Açılışa Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da katıldı.

70 TL menü fiyatı

Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken kent lokantalarında bir öğünün fiyatı ise 70 TL olarak belirlendi. 70 TL karşılığında 4 kap yemek + ekmek + su alınabilen kent lokantaları dışarda yemek yemek zorunda kalan kişiler başta olmak üzere birçok vatandaşın takdirini topluyor. 

Mustafakemalpaşa’ya da kent lokantası açılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin kent lokantalarını ardı ardına açması Mustafakemalpaşa’ya da bir kent lokantası açılacak mı sorusunu beraberinde getirdi. Şu ana kadar yetkili makamlar bu konuyla ilgili açıklama yapmış değil. Öğrenci popülasyonunun yüksek olmaması da kent lokantası açılması ihtimalini düşüren nedenler arasında. Yine de Mustafakemalpaşa’da bir kent lokantası açılıp açılmayacağını süreç gösterecek.