Mustafakemalpaşa Haberleri

Bursa’nın 3. Mavi Bayrağı Karacabey’e Geldi

Malkara Plajı, Bursa’nın 3, Karacabey’in ise 2. Mavi bayrağı oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’nın turizmine katkı sağlayacak adımlarına devam ediyor. 277 kilometrelik deniz ve göl kıyısına sahip Bursa’nın sahil kenti kimliği ön plana çıkartılıyor.

Karacabey’in Malkara Plajı Mavi Bayrak kazandı ve Bursa'nıni Mavi Bayrak'lı plaj sayısı üçe çıktı.

Sahillerde Kalite Giderek Artıyor

Bursa’nın plajları arasında Mavi Bayrak kazanan ilk plaj Karacabey Kurşunlu Halk Plajı idi. İkinci Mavi Bayrak’ı alan plaj ise İznik İnciraltı Halk Plajı olmuştu. Bursa’nın turizmden aldığı payın arttırılması ve turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi hedeflenen Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü Mavi Bayraklı plajı da Karacabey Malkara Plajı oldu.

Mustafa Bozbey konu ile ilgili açıklamalarda bulundu;

 “Projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Gelişen, güçlenen, geçinen, güvenli ve gülümseyen Bursa hedefiyle durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mız dört mevsim turizm imkânına sahip bir kenttir. Ancak bugüne kadar bu potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkartamadığını görüyoruz. Bu yüzden turizm açısından gecelik konaklama süresi 1.4 olarak kalmıştır. İlk aşamada turistlerin kentimizde 2 gece konaklamasını, daha sonra ise en az 3 gece konaklamasını arzuluyoruz. Bu konuda çabalarımız var.”

Yeşil, Beyaz, Mavi Şehir!

Mustafa Bozbey Bursa'da hem denizlerinin hem havanın temiz olmasının ön planda olduğunu ve bu imkanları iyi değerlendireceklerini söyledi. Bozbey kente turistleri çekmek için tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.

Kumsal düzenlemesi, engelli yürüyüş yolu, tuvalet, otopark, şezlong ve denize giriş platformlarının sağlandığı Malkara Plajı ile halkı mutlu edecek çalışmalar yapıldı. Bunun sonucunda Malkara Plajı peyzaj düzenlemeleriyleberaber Mavi Bayrak’ı almış oldu. Ayrıca diğer plajlar için de sıkı çalışmalar yapan Başkan Bozbey “yeşil, beyaz, mavi şehir hedefimize doğru güvenli şekilde ilerliyoruz. Her bir vatandaşımızın, kentimizin güzelliklerden en iyi ve eşit şekilde faydalanması için çalışıyoruz. Bursa’mız her geçen gün daha da gelişiyor ve güzelleşiyor. Mavi bayraklı plajlarımız, şehrimizin doğal güzelliklerine değer kattığı gibi turizm potansiyelimizi de arttırıyor. Bu başarı bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şey Bursa’mız için, her şey halkımız için. Mavi bayrağın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.