Çember-23 Operasyonu Hız Kesmeden Devam Ediyor Çember-23 Operasyonu Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Buski Genel Müdürlüğü temkinli olunması gerektiğini vatandaşların tedbiri elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yıl Sonuna Kadar Sorun Yaşanmayacak

Buski Genel Müdürlüğü vatandaşları uyarırken bir yandan da rahat olmalarını ve yıl sonuna kadar bir sorun yaşanmayacağını da belirtti. Ancak tasarrufu elden bırakmamız gerektiğini, su seviyelerinin kritik seviyelerde olduğunu söyledi.

Genel Müdür Güngör Gülenç yaptığı açıklamalarda barajların doluluk oranlarına da dikkat çekti. Çünkü geçen yıla göre barajlar tam yüzde 15 ve yüzde 20’lik oranlarla daha düşük seviyelerde olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bir aylık buharlaşma kaybının Bursa’da ki bir günlük tüketime eş değer olduğu da hatırlatıldı.

Buski Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden aldığımız grafiklere dayanarak da günümüz sıcaklarında ki baraj doluluk oranlarının nasıl azaldığını görebiliriz. İşte o grafik

Bursa Baraj Doluluk Oranlari

Önemli Barajların Doluluk Oranları

  • Doğancı Barajı doluluk oranı %48
  • Nilüfer Barajı doluluk oranı %90

Buski Genel Müdürü Güngör Gülenç Açıklamalarda Bulundu

“2024 yılında sıcaklar kendini ciddi anlamda hissettirdi. Sıcaklıkların artması da su tüketimini arttırdı. Geçen seneye göre Bursa’da su tüketimi yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde artış gösterdi. Barajlarımızın kışın dolu olması, yeraltı kuyu suyu rezervinin hazır olması gibi gerekli tedbirlerimizi aldık. Su kayıp kaçaklarının önlenmesi noktasında Bursa olarak Türkiye’nin en başarılı kenti olduk ve ödülümüzü aldık. Su kayıplarını ciddi oranda önledik. Barajlarımızda bu seneyi geçirecek kadar su bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda yer altı kuyularımızdan çıkan suyu arıtıp vereceğimiz bir sistemi de halkımızın kullanıma sunacağız”

Editör: Haber Merkezi