Sokak hayvanlarının toplanarak uyutulması bir süredir ülke gündeminde yer alan konuların başında geliyor. Sokak hayvanları uyutulmalı diyenler de var, uyutmak yerine farklı çözüm önerileri olanlar da.

Mustafa Bozbey Sokak Hayvanlari

Kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat

Konuyla ilgili bir görüş de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den geldi. Bozbey sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili görüşlerini ifade ederken ‘’Kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat’ dedi. Açıklamasında Bozbey, şu ifadeler yer verdi:

Sokak hayvanları bizlerin sadık dostlarıdır. Her birinin yaşama hakkı, tıpkı bizler gibi kutsal ve dokunulmazdır.

Bursalı üreticiye domates ve karpuzdan sonra bir darbe de incirden! Bursalı üreticiye domates ve karpuzdan sonra bir darbe de incirden!

Hepimizin ortak sorumluluğu, yaşamı korumak ve savunmaktır.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ndeki “ötanazi“ uygulamasını kabul etmiyor, sokak hayvanlarının yaşama hakkını sonuna kadar savunuyoruz.

Yaşam hakkını her şeyin üzerinde tutan anlayışımızla “ötanazi” uygulamasının yerel yönetimlerin üzerine yıkılmasını da asla onaylamıyoruz. Kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma konusunda atılacak tüm adımları destekliyoruz.

Bizler, yaşayan her canlının hakkını korumakla yükümlüyüz ve bu sorumluluğun bilincindeyiz. Vatandaşlarımız için huzurlu ve güvenli kentler yaratmak kadar, hayvanların daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak da bizim öncelikli görevlerimizden biridir.

Hep birlikte, daha duyarlı, daha şefkatli ve daha yaşanabilir bir ülke için el ele verecek, hayatı paylaştığımız her canlının yaşam hakkını savunacağız.

Editör: Haber Merkezi