Mustafakemalpaşa Haberleri

Başkan Demir: Üretici mahsulünü çürümeye terk etmiş!

Mustafakemalpaşa’da çiftçilerin bu sezon yaşadığı hayal kırıklığı büyüyor. Öyle ki çiftçi üretip topladığı mahsulünü dahi terk etmiş durumda. Detaylar haberimizde…

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gökhan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla çiftçinin sorunlarını yeniden dile getirdi ve yetkililere seslendi: Bu duruma müdahale edin!

''Domatesler rampalarda çürümeye terk edilmiş''

CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir, Ovaazatlı Mahallesi’ndeki rampaya giderek sorunu yerinde inceledi. Yaptığı paylaşımla gözlemlerini aktaran Demir, çiftçinin üretip topladığı mahsulünü dahi terk ettiğini ifade etti. Yetkililerin çiftçi ile adeta dalga geçtiğini söyleyen Demir duruma el atılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Demir’in paylaşımı:

Son dönemde yaşanan sıkıntılar giderek artıyor. Şu anda Mustafakemalpaşa’daki rampalar tamamen domatesle dolmuş durumda, ve maalesef domatesler rampalarda çürüyüp gidiyor. Herkes römorkunu ve traktörünü bırakmış gitmiş, alım yapılmıyor. Çiftçilerle ilgilenen yetkililer, Tarım Kredi Kooperatifleri, alım yapacağız diyerek şov yapıyorlar ama çiftçilerle adeta dalga geçiyorlar.

Kg maliyeti 3 TL olan domatesler, şu anda 1.20 kuruşa bile satılmıyor ve bu domatesler sadece 1.5 gün dayanıyor. Şov yapmayı bırakıp çiftçilere gerçek anlamda yardımcı olmalısınız. Unutmayın ki çiftçi yoksa hepimiz yokuz. Çürüyen domatesler meraya dökülüyor ve hayvanlara yediriliyor. Eğer çiftçiler desteklenmezse, bu sorunlar daha da büyüyecek ve hepimizi etkileyecek. Çiftçiye el atın ve bu duruma müdahale edin!