Çember-23 Operasyonu Hız Kesmeden Devam Ediyor Çember-23 Operasyonu Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun il ve ilçelerle ilgili çıkardığı kritik rapora göre Bandırma il olmaya aday gösterildi. Bununla beraber Bandırma’ya yakın olan hangi ilçeler Bandırma’ya bağlanacak merak konusu oldu.

Bandırma Kriterlere Uyuyor

Bandirma Il Oluyor

Yapılan çalışmalarda il olacaklar listesinde kendine yer bulan Bandırma için kriterlere uyum sağladığı görüldü. Bu kriterlerde mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, ekonomik çeşitliliği, nüfusun en az 100 bin olması ve il merkezine en az 30 kilometre olması gibi maddeler bulunuyor. Bandırma’nın bu kriterleri sağlaması ve nüfusunun 149.469 olması il olması yönünde hiçbir engel olmadığını gösterdi. Bu durumla beraber Karacabey’in Bandırma’ya bağlanıp bağlanmayacağı sosyal medyada çokça sorulan soru oldu.

Karacabey Bandırma’ya Bağlanabilir mi?

Bandırma’nın il olması halinde Karacabey’in Bandırma’ya bağlanma ihtimali şu an için gözükmüyor. Bandırma’ya bağlanacak ilçeler arasında şu an için öngörülen yerler;

  • Gönen
  • Erdek
  • Manyas
  • Susurluk

Bu ilçeler Bandırma’ya yakın konumda ve ekonomik olarak gelişmiş olan ilçeler olduğu için Bandırma’nın ilçesi olacak. Bandırma il olduğu taktirde saydığımız ilçeler Balıkesir’den ayrılıp Bandırma’ya bağlanacak. Ancak Karacabey için böyle bir durum söz konusu değil. Bursa’nın ilçesi olan Karacabey Bandırma’nın il olma ihtimalinde dahi Bursa’nın ilçesi olarak kalmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi