Mustafakemalpaşa Haberleri

Aykut Yaman Süt Krizini Kaleme Aldı! İşte O Sorunlar!

Sosyal medya hesaplarından yazılarını paylaşan Aykut Yaman yine ses getirecek bir konuyu kaleme aldı. “Süt Krizi Kapıda” yazısını paylaşan Aykut Yaman takipçilerinden birçok destek yorumu aldı.

Mustafakemalpaşa’da yaşayan Aykut Yaman süt krizine dair acil müdahalenin şart olduğunu söyledi. Bununla beraber stok yapılacaksa stok, pazar bulunacaksa pazar, kurumlar devreye girecekse kurumların devreye girmesini istedi. İşte o yazı;

Süt Krizi Kapıda

Süt krizi kapıda, kapının eşiğinde, "geldi geliyor" diyerek bangır bangır bağırdık derken kriz geldi! Bakın, bu durum öyle böyle bir mesele değil. Süt, stoklanamayan bir ürün. Bunun pazarı neresi ise ivedilikle çalışması yapılmalı. Fiyat diye çabalarken, acaba sütümüz alınacak mı konusu daha da ön planda. Olayın vahameti ağır. Süt firmaları süt bırakıyor, üretici veya üreticinin üst birliği farklı firmalarla bağlantı kurarak sütü anlaşıyor.

Lakin;

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum ama, devlet destekleri ve çalışmaları konusundan daha önemli bir konu var. Acilen ve mutlaka bir müdahale şart. Eylül, Ekim, Kasım ayları üretici açısından sıkıntının daha da ötesinde olacak. Süt fazlalığı mı var, pazar sorunu mu var, stok problemi mi var, bu mesele ne ise acil çözüm bulunmalı. Bakın, bu konu ciddi ve önemli. Biz bu yolda hep beraberiz. Bu köprüyü birlikte geçecek, bu sıkıntı ve sorunları birlikte atlatacağız. En az hasar ve problemle üstesinden gelmeli; sorunun köküne inerek "ilgileniyoruz, çözüyoruz, üzerinde çalışıyoruz, haftaya toplanıyoruz, görüşmeler yapıyoruz" gibi cümleleri geçti bu mesele. Döviz mi yükselmesi gerekiyor, yükselsin! Yeni pazar mı bulunması gerekiyor, bulunsun! Stok mu yapılacak, kurumlar devreye girsin! Ama ne olursa olsun acil müdahale olsun.

Ha, süt fiyatı geri geldi. Geri gelen fiyat sadece üretici tarafında mı? Bir daha fiyat geri gelecek mi? Mesele sütün pazarlanmaması mı, yoksa krizi fırsata çevirme durumu mu? Reyonlarda fiyatlar geri geldi mi? Sosyal platform aracılığıyla yetkililere sesleniyorum: Bu buhranı birlikte atlatalım. Kesimler olursa seneye daha pahalı süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri olacaktır. Seneye tüketici daha da zorlanacak. Bu ülkenin gençlerinin geleceği ve sağlığı tehdit altına girer.